Savina Gelato and Bakehouse

Занаятчийски сладолед и кроасани

Занаятчийски сладолед и кроасани

Savina Gelato and Bakehouse

Ул. Сан Стефано 90700 400 90
(13) оценки
100Храната беше добра100Доставката беше навреме92Поръчката беше точна
Сладолед с био млякоСладоледКроасаниВегетарианска кухняВегански
$$
$$$$$
Работно време
Днес
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Четвъртък
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Петък
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Събота
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Неделя
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Понеделник
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30
Вторник
Доставка: 11:00–18:30
Вземане от място:09:00–18:30

Създадохме проект, в чиято основа стои човекът.
Мечтаехме да правим истински натурален сладолед - без готови смеси, оцветители и палмова мазнина. Направихме го! След време осъзнахме, че искаме да ви предложим един по семпъл сервиз и започнахме да мислим в тази насока. Една вечер седяхме на дивана във вкъщи, гледайки любимия Фелини и ни се дояде адски много джелато. Вече не можехме да си позволим индустриален продукт. Беше забранено, въпрос на принцип! Така се роди една нова идея - ще демократизираме доставките на занаятчийски сладолед!

Събуждаме се сутрин, кога с настроение, кога не и тичаме към лабораториума. Изпиваме първото си кафе за деня там и се залавяме на работа. Всички плодове, трябва да се измият, обелят и пасират. Млякото и сметаната се пастьоризират на ниска температура, за да убием опасните бактерии и запазим добрите. Отделяме белтъците от жълтъците и започваме от ванилията. Разцепваме шушулката на две с остър нож и изгребваме с лъжица семената, почти сме готови с първият си вкус. Измерваме внимателно количеството захар, за да създадем вкусен и балансиран сладолед. Продължаваме с обработката на шоколада, лешника, шам фъстъка…

Идва ред и на двата вкуса на месеца. Те са вдъхновени от нашите пътешествия. Когато пътуваме запечатваме всеки аромат. Така се раждат странни комбинации като Тарт татен с Calvados и Crème Fraîche или пък шоколадов Bônet с домашни амарети.

След като сме направили всички млечни сладоледи започваме с веган линията си. Знаем, че много от вас не могат да консумират животински продукти поради етични или здравословни причини. Именно затова искахме да създадем веган вкусове, които да не отстъпват на млечните по консистенция и вкус. Формулата беше трудна, но я открихме.
За да направим сладоледа си още по полезен към всеки веган вкус добавихме естествени фибри от баобаб. По този начин нашето тяло обработва по-лесно захарта и не я натрупва като мазнина, в случай, че не я изразходим.

Вече сме направили почти всички сладоледи за деня, отделяме кантите, които са за продажба на място и затваряме на ръка всеки един вкус сладолед в 100% биоразградими опаковки, които по-късно ще бъдат на вашия адрес!

Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
Savina Gelato and Bakehouse
+6

Ревюта за Savina Gelato and Bakehouse

(13) оценки

Ето какво казват клиентите:

  • 100Храната беше добра
  • 100Доставката беше навреме
  • 92Поръчката беше точна
Добавени
Твоята кошница е празна.