Политика на Поверителност

Последна промяна: 10.01.2019 г.

I. ДЕФИНИЦИИ
При прилагане на настоящата Политика на поверителност посочените по-долу термини и изрази се употребяват в следния смисъл:
• FastFood – „Фууд Драйв” ООД, със седалище и адрес на управление в гр. Варна, бул. „Княз Борис I“ № 66, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 200584809;
• fastfood.bg – електронен магазин, собственост на Fast Food, достъпен на адрес в интернет http://fastfood.bg/, посредством който клиентите имат възможност да извършват поръчки;
• клиент – всяко лице, което е извършило регистрация по реда на Общите условия  и има активен клиентски профил, а също така и лица, които извършват поръчки без създаване на клиентски профил;
• клиентски профил – създаден със завършването на регистрацията и обособен в базата данни на fastfood.bg уникален профил на съответния регистриран клиент за използване на електронния магазини услугите, достъпен чрез въвеждане на потребителско име и парола;
• поръчка–заявка до Fast Food за доставка на обявените на fastfood.bg стоки (храни, напитки и др.), предлагани от трети страни.

II. ПРИЛОЖИМОСТ
Настоящата Политика на поверителност е приложима по отношение на всяко използване на електронния магазин и услугите на Fast Food от страна на клиентите в обхвата на настоящата Политика на поверителност. Настоящата Политика на поверителност е достъпна на интернет страница Политика на поверителност .
Fast Food действа като администратор на лични данни, събирани и обработвани във връзка с дейността на електронния магазин fastfood.bg във връзка с приемане и изпълнение на поръчки и предоставяне на услугите на Fast Food.

III. ВИДОВЕ ЛИЧНИ ДАННИ, НАЧИНИ НА СЪБИРАНЕ, ЦЕЛИ НА ИЗПОЛЗВАНЕ
Fast Food събира и обработва лични данни на своите клиенти. Тази информация включва данни, които клиентите предоставят лично при регистрация или актуализация на своя клиентски профил, при заявка за услуга (получаване на рекламен бюлетин), както и при извършване на поръчка, като тези лични данни включват например: име, e-mail адрес, телефонен номер, адрес за доставка, история на поръчките, както и всички други изрично посочени в процеса на създаване на клиентски профил или при реализиране на поръчка лични данни.
Fast Food може да използва изпълнението на сключения между страните договор, съгласието, спазването на законови задължения, а също и легитимни интереси (напр. във връзка с предлагане и промотиране на услугите) като правни основания за събиране и обработване на личните данни на отделните клиенти в обхвата на настоящата Политика на поверителност. Когато изпълнението на договор е приложимото правно основание за обработване на лични данни, предоставянето на изисканите данни е необходимо условие за сключването на договор между страните, тъй като без този необходим минимум от данни Fast Food не може да изпълни задълженията си по него.
Fast Food се старае да ограничи събирането на лични данни до минимума, необходим за предлагане и предоставяне на своите клиенти на заявените от тях услуги. Без достъп до този минимум от лични данни Fast Food не може да предложи на потенциалните си клиенти съответните услуги.
Защитата на личните данни на своите клиенти е от изключителна важност за Fast Food. Въпреки че Fast Food не може да гарантира пълна сигурност, Fast Food предприема вътрешни технически и организационни мерки за защита на личните данни на своите клиенти срещу нерегламентиран достъп от страна на трети лица.
Fast Food обработва лични данни с цел реализиране на поръчките на клиентите, за връзка с клиентите, за директен маркетинг, за запознаване на клиентите с актуални инициативи на Fast Food, за статистически нужди, както и за цялостното подобряване на качеството на предлаганите услуги. Fast Food не извършва автоматизирано вземане на решения или профилиране.
Fast Food не използва личните данни на своите клиенти за цели, различни от посочените.

IV. С КОГО И ЗАЩО СПОДЕЛЯМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ
Fast Food не споделя лични данни с трети лица и не им предоставя достъп до тях, освен в следните случаи:
• със съгласието на съответния клиент;
• когато това е стриктно необходимо за оперирането на fastfood.bg или при предоставянето на услугите, напр. във връзка с използването на хостинг услуги или IT поддръжка на системите, както и за предоставяне на заявена от клиент услуга, като например: при осъществяване на плащане чрез външен доставчик на разплащателни услуги, като във всички посочени случаи Fast Food се стреми да предоставя не повече от необходимия минимум от лични данни, както и да се убеди, че тези трети лица полагат адекватни усилия за защита на личните данни на клиентите;
• за защита на своите законови права и интереси, както и на тези на своите клиенти;
• когато Fast Food има задължение по закон да разкрие тези лични данни.

V. СЪХРАНЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ
Fast Food съхранява и обработва по друг начин личните данни на клиентите в съответствие с приложимото европейско и национално законодателство. Предаване на лични данни в трети страни по смисъла на и в обхвата на Регламент (ЕС) 2016/679 се извършва при съблюдаване на посочените в този Регламент изисквания.
Fast Food се стреми да запазва лични данни за периода на обработването им във връзка с целите, за които те са били събрани, както и за срок не по-дълъг от 6 месеца след изпълнение на тези цели.
Fast Food може да съхранява лични данни в анонимизирана форма за по-дълъг период, например за статистически цели.

VI. ДОСТЪП ДО ЛИЧНИ ДАННИ, ПРОМЯНА НА ЛИЧНИ ДАННИ
Клиентът има право на достъп до своите лични данни. В случай на неточности клиентът има право да поиска в писмен вид актуализирането на тези лични данни.
Когато съгласието се използва като правно основание за обработване на лични данни, клиентът има право да оттегли даденото съгласие.
Клиентът може да поиска в писмен вид изтриване на своите лични данни. В този случай Fast Food по всяка вероятност няма да има минималната необходима информация, за да продължи да предоставя услугите на Fast Food и клиентският профил на съответния клиент, когато има такъв, ще бъде изтрит.
Клиентът може да има право и на възражение срещу обработването, ограничение на обработването, както и на право на преносимост на данните.
В случай че клиент има въпроси във връзка с описаните права или желае да получи информация за или копие от своите лични данни, които Fast Food съхранява и обработва, той следва да отправи запитване до Fast Food в писмен вид по един от посочените в раздел „Контактна информация“ по-долу начини.

VII. БИСКВИТКИ (COOKIES)
С посещаването на fastfood.bg Вие давате съгласие за използването на бисквитки по начина и за целите, описани по-долу. В случай че получена от нас чрез бисквитка информация съдържа Ваши лични данни, те ще бъдат обработвани съобразно настоящата Политика на поверителност.
„Бисквитките“ (“cookies”) са малки текстови файлове с данни, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате уебсайта или преминавате от една страница към друга.
Fastfood.bg използва както сесийни бисквитки, които се изтриват със затварянето на Вашия браузър, така и бисквитки, които остават на Вашето устройство за определен период след приключване на съответната сесия – например за запомняне на Вашето потвърждение, че сте запознати с използването на бисквитки от наша страна. Някои от тези бисквитки са необходими за предоставянето на базовата функционалност на електронния магазин. Други ни позволяват да предоставим допълнителни функции, които Ви осигуряват по-добро и персонализирано използване на fastfood.bg. Използваме тези бисквитки например за следните цели:
• за идентификация на регистриран в fastfood.bg клиент;
• за запомняне на променени от клиента настройки;
• за предоставяне на определени функционалности, например “кошница“ с текущата Ви незавършена поръчка;
• за подобряване на общия изглед на fastfood.bg.
Възможно е бисквитки на трети страни да бъдат разположени на Вашето устройство през fastfood.bg, например тези на Facebook, Inc. във връзка с поставените от нас бутони на Facebook или пък тези на Google LLC във връзка с използването на услугата Google Analytics. Такива бисквитки на трети страни се администрират изцяло от съответната трета страна и Fast Food няма достъп до и не обработва евентуално събраните чрез тези бисквитки лични данни, нито пък може да контролира начина, по който съответната трета страна обработва лични данни. В случай че желаете да научите повече за събирането и обработката на Ваши лични данни от трети страни, следва да се запознаете с техните самостоятелни политики на поверителност и при необходимост да отправите въпроси директно към съответната трета страна.
Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки, когато пожелаете – за повече информация можете да посетите aboutcookies.org (на английски език). Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на Вашето устройство, а също така можете да настроите повечето модерни уеб браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт или преминавате от една към друга страница в рамките на същия сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят коректно или да отсъстват изцяло.

VIII. ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
При необходимост Fast Food има право едностранно да извършва изменения и/или допълнения на настоящата Политика на поверителност.
При извършване на съществени изменения и/или допълнения на настоящата Политика на поверителност Fast Food уведомява клиентите. В случай че в двуседмичен срок клиентите заявят с изрично писмено съобщение до Fast Food, че не приемат измененията и/или допълненията в Политиката на поверителност, Fast Food ще преустанови обработването на съответните лични данни.
В случай че клиентът не възрази изрично в двуседмичния срок, се счита, че той е запознат с измененията и/или допълненията и ги приема.

IX. РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ, ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ
В случай на несъгласие от страна на клиент с описаните в настоящата Политика на поверителност практики Fast Food насърчава клиентите да се свържат директно с представител на дружеството по един от посочените в раздел „Контактна информация“ по-долу начини, за да бъде осъществен опит за неформално решаване на възникналите спорове. В случай че клиентът не желае да използва този способ или не е удовлетворен от отговора на Fast Food, право на клиента е да отнесе въпроса до Комисията за защита на личните данни.
За неуредените в настоящата Политика на поверителност положения се прилагат Общите условия  и общите разпоредби на българското и съответното приложимо международно законодателство.
Недействителност на някоя от разпоредбите на настоящата политика на поверителност не води до недействителност на някоя от останалите разпоредби, нито пък на Политиката на поверителност в нейната цялост.

КОНТАКТНА ИНФОРМАЦИЯ

бул. „Княз Борис I“, № 66

9000 Варна, България

office@fastfood.bg

0700 400 90

Последна промяна: 10.01.2019 г.

Твоята кошница е празна.